wo22012020

Back U bevindt zich hier: Activiteiten Festivals Opdrachtfestival 2019

Opdrachtfestival 2019

NH'63 Opdrachtfestival 2019 "Vals spel"Op zondag 24 november 2019 vond het opdrachtfestival van NH’63 plaats in de Stoomhal te Wormer. Het was een mooie dag en circa. 100 bezoekers kwamen op dit leuke festival af. Er moesten zelfs stoelen worden bijgezet! We waren blij verrast met zo een goede opkomst.


Er deden zes clubs uit de regio van NH’63 mee, we hebben genoten van een zestal speelfilms. De deskundige jury, alle drie geaccordeerde NOVA jury leden, hebben de films vooraf bekeken. Direct na de vertoning van een film gaf jury voorzitter Ben Teeninga een samenvatting van de juryrapporten. Duidelijk en leerzaam werden de plus- en minpunten genoemd, Ben nam hier goed de tijd voor. De juryrapporten zijn opgestuurd naar de betreffende club.


Het programma:

1. Poets van Videofilmclub Schagen

2. De inzet van Film en videoclub Aalsmeer

3. Harmless van Videoclub AMFI 66

4. De parapluman van Filmgroep de Ronde Venen

5. Met open ogen van Videogroep Close up

6. Niet van echt te onderscheiden van Videoclub Zaanstreek Noord

Mart Pot neemt de prijs in ontvangst

De winnaar was “Niet van echt te onderscheiden” van videoclub Zaanstreek-Noord waarin een man zijn eigen (valse) geld gaat drukken om zijn veeleisende vrouw ter wille te zijn. Zij speelt vals (ook letterlijk op haar viool) als ze de man bij de politie aangeeft. Na gevangenisstraf neemt hij echter wraak.

De tweede plaats was voor “De inzet” van film- en videoclub Aalsmeer.

De derde prijs werd gewonnen door videoclub AMFI’66 met de film “Harmless”.


Het festival was gezellig en naast het genieten van de films was er volop mogelijkheid om een praatje te maken met bekenden.


Het publiek heeft een leuke middag gehad en met een mooie bos bloemen keren de clubs weer huiswaarts.